Представляем вопросы и ответы на конкурс Британский бульдог (British Bulldog) за 2009 год для 7-8 классов.  Ответы находятся после вопросов - в конце страницы.

 

 

Прослушайте текст:

I. Listen to the tour guide and choose the correct answer

 

1. The tour starts … .

A) in the centre B) in the old town square C) near the church

 

2. The tour probably takes place in … .

A) January B) July C) October

 

3. The monument to Jan Hus is in the … of the square.

A) centre B) eastern part C) northern part

 

4. The monument to Jan Hus was built in … .

A) 1346 B)  the fifteenth century C) the twentieth century

 

5. How many churches do they see during the tour?

A) Two B) Three C) Four

 

6.  … was used in the film "Amadeus”.

A) The theatre B) The market C) The small church

 

7.  It was used in the film because … .

A) it hasn't changed B) it's beautiful C) it has good acoustics

 

8. The independence was announced in … .

A) 1346 B)  the fifteenth century C) 1918

 

9. The Community House … .

A) has good acoustics B)  was used in the film C) has a famous cafe

 

10. The church is very popular with the … .

A)   tourists B) citizens C) spectators

 

 

II. Read the text and fill the gaps with prepositions

 

Dave is a bank clerk in London . He thinks his job is boring – but the salary is good. He lives in a small village and goes to work … (11) train and then the underground. It's a long journey – he leaves home at half past seven – and people ask him why he doesn't move nearer … (12) London, but Dave prefers to live in his village. He doesn't like crowds, smog and traffic and he loves going … (13) long bike rides or walks in the country when the weather is fine. He also has a lot of friends in the village and he doesn't want to lose them.

 

He arrives … (14) the bank at nine and usually finishes at half past five. He gets … (15) home at about seven o'clock. He has an hour for lunch, at one o'clock. When the weather is good, he often buys sandwiches and eats them in the park near his bank. When it's raining, or cold, he goes … (16) a small cafe for lunch.

 

Dave's girlfriend, Liz, is a student at Reading University and lives in a small flat near her university … (17) three other students. Dave and Liz met two years ago when they were both in Spain … (18) holiday. Dave would like to marry her when she graduates from university next year, but Liz prefers to wait … (19) two or three years before getting married. They don't meet during the week because Liz is busy … (20) her studies, but they usually spend the weekends together.

 

11. A ) by B) on C) in

 

12. A ) in B) to C) at

 

13. A ) in B) out C) for

 

14. A ) at B) in C) near

 

15. A ) to B) by C)

 

16. A ) at B) for C) to

 

17. A ) of B) with C) near

 

18. A ) at B) in C) on

 

19. A ) for B) about C) nearly

 

20. A ) at B) in C) with

 

 

III. Read the text again and find the right answer

 

21. Dave doesn't enjoy working in a bank.

A) True B) False C) Doesn't say

 

22. Dave would like to live nearer London .

A) True B) False C) Doesn't say

 

23.  Dave likes his village as there aren't crowds, traffic and smog.

A) True B) False C) Doesn't say

 

24. Dave lives with his parents.

A) True B) False C) Doesn't say

 

25. Liz is going to graduate from university next year.

A) True B) False C) Doesn't say

 

26. It takes Dave … to get to the bank.

A) little time B) much time C) two hours

 

27. Dave … .

A) always brings sandwiches from home

B) returns to work after lunch at two 'clock

C) doesn't have lunch when it's cold

 

28. Dave and Liz … in Spain two years ago.

A) enjoyed the holidays B) got acquainted C) spent

 

29. Liz and Dave … .

A) are getting married next year

B) usually meet at weekends

C) are going to Spain for their holidays

 

30. Dave would like to marry Liz … .

A) next year B) at the weekend C) in two or three years

 

 

IV. Choose the correct answer

 

31. The teacher asked … read the next paragraph.

A) her to B) her that she C) that she

 

32. I don't understand … you're trying to say to me.

A) that B) what C) which

 

33. I … to walk until I was nearly two.

A) couldn't B) wasn't able C) didn't able

 

34. Her grandfather … a policeman in London .

A ) used to be B) used to being C) is used to be

 

35. Susan is going … holiday next Christmas.

A) on B) at a C) to a

 

36. Visitors are expected … between 9.00 and 11.00 daily.

A) arrive B) arriving C) to arrive

 

37. … he studied hard, he didn't pass the exam.

A) However B) Even though C) Despite

 

38. "… the truth”, his mother said.

A) Tell me B) Say to me C) Tell to me

 

39. She usually takes a sandwich to school … she gets hungry.

A) in case B) although C) however

 

40. Look out! That stack of plates … any moment now.

A) will fall B) is going to fall C) is falling

 

 

V. Choose the correct word

 

41.  Today only about five hundred Amur … live in the Far Eastern forests.

A) taigas B) tiger C) tigers

 

42. When he … the answer, he usually puts up his hand.

A) no B) know C) knows

 

43. It has … a wonderful day!

A) been B) bean C) being

 

44. The ship set … for Jamaica .

A) sale B) sail C) sailed

 

45. She threw the ball … into the air.

A) hi B) high C) highest

 

46. World … II broke out in September 1939.

A) Wore B) Warn C) War

 

47. Let me give you a … of advice.

A) piece B) peace C) pieces

 

48. I bought a … of shoes yesterday.

A)   pair B) pea C) peas

 

49. She wore her hair in a … .

A) plate B) plaque C)   plait

 

50. You'd be … stiff in a job like that.

A) board B) bored C) bore

 

 

VI. Choose the correct variant

 

51. The capital of the United Kingdom is … .

A) Glasgow B) London C) Edinburgh

 

52. On this day children dress up as ghosts and witches because it's … .

A) Valentine's Day B) Christmas C) Halloween

 

53. Agatha Christie is the "queen” of … stories.

A) "ghost” B) adventure C) detective

 

54. In Trafalgar Square there is a monument to … .

A) Nelson B) Henry VIII C) William the Conqueror

 

55. Which is not a university town?

A) Bath B) Oxford C) Cambridge

 

56. Shakespeare was born in … .

A) London B) Stratford-on-Avon C) Oxford

 

57. Which is the symbol of the republic of   Ireland ?

A) The rose B) The daffodil C) The shamrock

 

58.  There are … stripes on the American flag.

A) twelve B) thirteen C) fourteen

 

59. The Statue of Liberty was given to the USA by … .

A) the UK B) Canada C)   France

 

60. America was not free from British rule until … .

A) July 1776 B) January 1777 C) February 1783

Ответы:

1 —B

11 —A

21 —A

31 —A

41 —C

51 —B

2 —B

12 —B

22 —B

32 —B

42 —C

52 —C

3 —C

13 —C

23 —A

33 —B

43 —A

53 —C

4 —C

14 —A

24 —C

34 —A

44 —B

54 —A

5 —B

15 —C

25 —A

35 —A

45 —B

55 —A

6 —A

16 —C

26 —B

36 —C

46 —C

56 —B

7 —A

17 —B

27 —B

37 —B

47 —A

57 —C

8 —C

18 —C

28 —B

38 —A

48 —A

58 —B

9 —C

19 —A

29 —B

39 —A

49 —C

59 —C

10 —B

20 —C

30 —A

40 —B

50 —B

60 —A

Внимание

Простая снежинка из бумаги

Объемная (3D) снежинка из бумаги

Петух из бумаги на 2017 год

Еще "British Bulldog"


2015 год


3 - 4 класс
5 - 6 класс
7 - 8 класс
9 - 11 класс


2014 год


3 - 4 класс
5 - 6 класс
7 - 8 класс
9 - 11 класс


2013 год


3 - 4 класс
5 - 6 класс
7 - 8 класс
9 - 11 класс


2012 год


3 - 4 класс
5 - 6 класс
7 - 8 класс
9 - 11 класс


2011 год


3 - 4 класс
5 - 6 класс
7 - 8 класс
9 - 11 класс


Еще "Русский медвежонок"


2015 год


Для учителя
2-3 класс
4-5 класс
6-7 класс
8-9 класс
10-11 класс



Еще "Кенгуру"


Кенгуру 2015


2 класс
3-4 класс
5-6 класс
7-8 класс
9-10 класс


Кенгуру 2015


4 класс (выпускникам)
9 класс (выпускникам)
11 класс (выпускникам)


Кенгуру 2014


2 класс
3 - 4 класс
5 - 6 класс
7 - 8 класс
9 - 10 класс


Кенгуру 2013


2 класс
3-4 класс
5-6 класс
7-8 класс
9-10 класс


2012 год


3 - 4 класс
5 - 6 класс
7 - 8 класс
9 - 10 класс


Еще "Золотое руно"


2016 год


3-4 класс
5-6 класс
7-8 класс
9-11 класс


2015 год


3-4 класс
5-6 класс
7-8 класс
9-11 класс


2014 год


3 - 4 класс
5 - 6 класс
7 - 8 класс
9 - 11 класс


2013 год


3 - 4 класс
5 - 6 класс
7 - 8 класс
9 - 11 класс



Комментарии:

Добавил: Онорыба
Дата: 28.11.2012

Спасибо вам!потратил время зря!ваши ответы неверные.............


Добавил: Евгений
Дата: 28.11.2012

А у меня все верно. Специально скачал с офсайта Британского Бульдога - все совпадает. Готовлюсь по старым данным к конкурсу 2012 года.


Добавил: Qwertyйцукенг
Дата: 28.11.2012

Не трогай меня!


Добавил: Моралфаг
Дата: 28.11.2012

Ах как вам не стыдно материться в присутствии ребенка!




Добавить комментарий:




Сосчитайте:
 




Меню сайта

Главная страница

Учебные материалы