Представляем вопросы и ответы на конкурс Британский бульдог (British Bulldog) за 2009 год для 5-6 классов.  Ответы находятся после вопросов - в конце страницы.

 

 

Прослушайте текст:

I. Listen to the text and choose the correct answer

 

1.  Tommy went skiing for the first time …

A) with his friends B) with his family C) alone

 

2. He … .

A) was taught to ski B) learnt to ski C) didn't learn to ski

 

3. He fell over a lot because he … .

A) enjoyed it B) could ski very well C) couldn't ski

 

4. Tommy went to the mountains for … .

A) seven days B) ten days C) a month

 

5. They … time together.

A) didn't have B) enjoyed C) didn't enjoy

 

6. They went down the mountain on … .

A) skis B) skateboards C) snowboards

 

7. In the evening they … .

A) stayed at the hotel B) went out C) watched TV

 

8. They liked to eat … .

A) fish and chips B) pizza C) hamburgers

 

9. They watched an ice-hockey game … .

A) at the stadium B) on TV C) at the sports centre

 

10. Tommy and his friends … winter sports.

A) are fond of B) don't like C) are not keen on

 

 

II. Read the text and fill the gaps with prepositions

 

This is the story … (11) a ghost. He lives in the beautiful Canterville Castle . Mr. Otis and his family live there, too. The ghost has got big red eyes, grey hair, a long nose, thin legs and a white face. He thinks he's very frightening. But nobody is afraid … (12) him.

 

The ghost is very sad and unhappy. He cries in his room … (13) the tower. Mr. Otis' daughter, Virginia feels sorry … (14) him and wants to help him. The ghost tells her … (15) his problem. He can only rest when a girl … (16) blond hair helps him and the almond tree has flowers.

 

Virginia and the ghost go … (17) a wall. The Otis family looks for Virginia in the rooms, … (18) the beds, behind the doors, on the roof. They finally see her sitting … (19) the almond tree. They look

  … (20) and notice that the almond tree has

  flowers. Virginia and the ghost can finally rest. Now they are happy.

 

11. A ) at B) of C) by

 

12. A ) of B) about C) in

 

13. A ) for B) along C) in

 

14. A ) with B) for C) at

 

15. A ) in B) about C) for

 

16. A ) with B) of C) in

 

17. A ) next B) in C) through

 

18. A ) above B) under C) of

 

19. A ) by B) next C) along

 

20. A ) for B) down C) up

 

 

III. Read the text again and find the right answer

 

21. It is a story about a ghost.

A) True B) False C) Doesn't say

 

22. He lives in Canterville Village .

A) True B) False C) Doesn't say

 

23. The ghost has a beard.

A) True B) False C) Doesn't say

 

24. He thinks he is funny.

A) True B) False C) Doesn't say

 

25. The ghost is sad and cries.

A) True B) False C) Doesn't say

 

26. He lives in the living room.

A) True B) False C) Doesn't say

 

27. The ghost has a problem. He can't rest.

A) True B) False C) Doesn't say

 

28.  He can rest only when the almond tree has flowers.

A) True B) False C) Doesn't say

 

29. In the end Virginia and the ghost are happy.

A) True B) False C) Doesn't say

 

30. They want to go for a walk.

A) True B) False C) Doesn't say

 

 

IV. Choose the correct answer

 

31. Who's that girl? … .

A) Is Betty B) It's Jane C) She's a pupil

 

32. Whose dolls are these? They're … .

A) of the baby B) the baby's C) the babies

 

33. In his free time he likes … with his friend.

A) playing B) play C) plays

 

34. I … my homework because I left my book in school.

A) can't to do B) can't do C) don't make

 

35. Is your sister's … than yours?

A) hair more long B) more long hair C) hair longer

 

36. What's Peter like? He … .

A) is very well B) likes football C) is very nice

 

37. … the room!

A) Not to go into B) Don't going to C) Don't go into

 

38. … these three girls do you know?

A) How many B) Which of C) What of

 

39. Last week John … his leg.

A) fell and broke B) felt and broke C) fallen and broken

 

40. How long does it take to … to Moscow ?

A) get B) arrive C) make

 

 

V. Choose the correct word

 

41. Too much … is bad for you.

A) son B) sun C) sung

 

42. I can't … anything without my glasses.

A) sea B) see C) seen

 

43. She painted a beautiful … rose.

A) read B) bread C) red

 

44. Her eyes were as … as the sky.

A) blue B) blew C) blow

 

45. You can't … jeans to the opera.

A) where B) wore C) wear

 

46. They washed … faces and went to bed.

A) their B) there C) where

 

47. She is the … person for that job.

A) write B) right C)   ride

 

48. We agreed to … in front of the theatre.

A) meat B) neat C) meet

 

49. … are wild animals that can run very fast.

A) Dear B) Deer C) Deers

 

50. I go to the swimming pool twice a … .

A) weak B) week C) weeks

 

 

VI. Choose the correct variant

 

51. North is the opposite direction to … .

A) East B) West C) South

 

52. If you rearrange the letters of "the eyes” you get … .

A) "the yes” B) "has tea” C) "they see”

 

53. Which of the months of the year also means "permission”?

A) March B) May C) April

 

54. He knows the poem by … .

A) head B) memory C)   heart

 

55. What's the opposite word for "clean”?

A) Dirty B) Small C) Tidy

 

56. Which is not a preposition of place?

A) Never B) Opposite C) Next to

 

57. Which of the following is a country?

A) Rome B) France C) Paris

 

58. Robin Hood lived in … Forest .

A) Black B) Dark C) Sherwood

 

59. What do people call New York ? The Big … .

A) City B) Apple C) Town

 

60. Who said "To be or not to be, that is the question”?

A) Othello B) Romeo C) Hamlet

Ответы:

1—B

11 — B

21 — A

31 — B

41 — B

51 — C

2 — A

12 — A

22 — B

32 — B

42 — B

52 — C

3 — C

13 — C

23 — C

33 — A

43 — C

53 — B

4 — A

14 — B

24 — B

34 — B

44 — A

54 — C

5 — B

15 — B

25 — A

35 — C

45 — C

55 — A

6 — C

16 — A

26 — B

36 — C

46 — A

56 — A

7 — B

17 — C

27 — A

37 — C

47 — B

57 — B

8 — B

18 — B

28 — B

38 — B

48 — C

58 — C

9 — C

19 — A

29 — A

39 — A

49 — B

59 — B

10 — A

20 — C

30 — C

40 — A

50 — B

60 — C

Внимание

Простая снежинка из бумаги

Объемная (3D) снежинка из бумаги

Петух из бумаги на 2017 год

Еще "British Bulldog"


2015 год


3 - 4 класс
5 - 6 класс
7 - 8 класс
9 - 11 класс


2014 год


3 - 4 класс
5 - 6 класс
7 - 8 класс
9 - 11 класс


2013 год


3 - 4 класс
5 - 6 класс
7 - 8 класс
9 - 11 класс


2012 год


3 - 4 класс
5 - 6 класс
7 - 8 класс
9 - 11 класс


2011 год


3 - 4 класс
5 - 6 класс
7 - 8 класс
9 - 11 класс


Еще "Русский медвежонок"


2015 год


Для учителя
2-3 класс
4-5 класс
6-7 класс
8-9 класс
10-11 класс



Еще "Кенгуру"


Кенгуру 2015


2 класс
3-4 класс
5-6 класс
7-8 класс
9-10 класс


Кенгуру 2015


4 класс (выпускникам)
9 класс (выпускникам)
11 класс (выпускникам)


Кенгуру 2014


2 класс
3 - 4 класс
5 - 6 класс
7 - 8 класс
9 - 10 класс


Кенгуру 2013


2 класс
3-4 класс
5-6 класс
7-8 класс
9-10 класс


2012 год


3 - 4 класс
5 - 6 класс
7 - 8 класс
9 - 10 класс


Еще "Золотое руно"


2016 год


3-4 класс
5-6 класс
7-8 класс
9-11 класс


2015 год


3-4 класс
5-6 класс
7-8 класс
9-11 класс


2014 год


3 - 4 класс
5 - 6 класс
7 - 8 класс
9 - 11 класс


2013 год


3 - 4 класс
5 - 6 класс
7 - 8 класс
9 - 11 класс



Комментарии:

Добавил: Денис
Дата: 09.04.2012

би


Добавил: дарья
Дата: 13.11.2012

ваще крутой сайт


Добавил: кгрекгрег
Дата: 15.12.2012

опшакоакгшкуошкош


Добавил: пися
Дата: 17.12.2012


Добавил: Dasha
Дата: 20.12.2012

Ответы не правильные !


Добавил: никита васе
Дата: 27.01.2014

А где перевод


Добавил: Принцеска
Дата: 20.04.2014

а есть за 2014 год?


Добавил: алиса
Дата: 18.12.2014

можно перевод текста (с заданиями 11-20)?


Добавил: ксочка
Дата: 13.11.2016

все ответы верные хватит пиздетьь!




Добавить комментарий:




Сосчитайте:
 




Меню сайта

Главная страница

Учебные материалы