Представляем вопросы и ответы на конкурс Британский бульдог (British Bulldog) за 2009 год для 9-11 классов.  Ответы находятся после вопросов - в конце страницы.

 

 

Прослушайте текст:

I. Listen to the dialogue and choose the correct answer

 

1. The woman is already studying … languages.

A) two B) three C) four

 

2.  She … for the first lesson.

A) is late B) doesn't want to be late C) is in time

 

3. Her German classes are on …

A) Mondays and Wednesdays B) Tuesdays and Thursdays C) Thursdays

 

4. She would have preferred to study …

A) French B) Italian C) Spanish

 

5. She … French.

A) knows B) can understand C) remembers some grammar and words in

 

6. Being in France she …

A) had no problems B) had a lot of problems C)  spoke fluent French

 

7. Her French classes are on …

A) Mondays and Wednesdays B) Tuesdays and Thursdays C) Thursdays

 

8. She will be out … evenings a week.

A) two B) three C)   four

 

9. They usually went bowling on …

A) Mondays and Wednesdays B) Tuesdays and Thursdays C) Thursdays

 

10. She suggested the man and Bob study …

A) Italian B) German C) Spanish

 

 

II. Read the text and answer the questions

 

The most famous lifesaver in history saved thousands of lives and many ships. He first appeared at the end of the nineteenth century. For more than twenty years he guided ships through dangerous waters. He could not read or write and he had no training. The sailors called him Jack and he was a dolphin. Near the coast of New Zealand there is a dangerous passage called French Pass. It had a bad reputation until Jack arrived. For over twenty years Jack met passing ships. He swam near the ship but when it reached the passage he swam in front of the ship until it was on the other side of French Pass. In 1903 a passenger on board the "Penguin” drank too much and fired a gun at Jack. The sailors were angry and wanted to throw him into the sea, but the captain stopped them. Everybody thought Jack was dead, but he was not. True, he never met the "Penguin” again. One day the ship hit the rocks in the Pass and was lost. Jack probably died of old age in 1912 but he wasn't forgotten. There is a statue erected to his memory on the beach of Wellington .

 

11. This story is about a dolphin that helped ships many years ago.

А) True В) False С) Doesn't say

 

12. Jack was trained to guide ships through French Pass.

А) True В) False С) Doesn't say

 

13. Before Jack's arrival many ships were lost when they went through French Pass.

А) True В) False С) Doesn't say

 

14. The sailors on the "Penguin” wanted to punish the passenger who shot at Jack.

А) True В) False С) Doesn't say

 

15. People forgot about Jack when he died.

А) True В) False С) Doesn't say

 

16. Jack is famous because …

A) he was unpaid B) he saved many ships C) he didn't have any training

 

17. Which is correct?

A) New Zealand is dangerous B) The passengers shot at Jack C) With Jack, French Pass was safer

 

18. The sailors on board the "Penguin” wanted to …

A) shoot the passenger B) throw him overboard C) put him ashore

 

19. Which is correct?

A) Jack never guided the "Penguin” again B) The "Penguin” sank because there wasn't a pilot C) The "Penguin” never went to Pass again

 

20. Jack …

A) remembered a statue in Wellington B) probably died because he was old C) was shot because he was too old

 

 

III. Choose the correct variant

 

21. The director dislikes … work early.

A) if I'm leaving B) it I leave C) my leaving

 

22. Your salary is the same …

A) as her B) as hers C) like hers

 

23. They stood and watched the child … both sandwiches.

A) eat B) ate C) had eaten

 

24. The heat … us all leave early.

A) caused B) made C) forced

 

25. They are planning a …

A) two-hour session B) two-hours session C) session of two hours

 

26. Would you please … during the meeting?

A) no smoking B) not smoke C) don't smoke

 

27. He said that this machine required far … repairs than the others.

A) less B) lesser C)   fewer

 

28. Did you like the article? Yes, rarely … anything so well written.

A) I have read B) did I read C) have I read

 

29. They … at home. The lights are off.

A) can't be B) must be C) mustn't be

 

30. Mary is sick of her job. Well, I suggest that she … for a transfer.

A) would ask B) asks C) ask

 

 

IV. Choose the correct word to fill the gaps

 

31. Your … to this matter will be greatly appreciated.

A) attention B) approval C) support

 

32. I hope my opinion will be taken into …

A) attention B) advantage C) consideration

 

33. I am writing in … with our next monthly meeting.

A) response B) reply C) connection

 

34. I am writing to you … my health insurance policy.

A) connecting B) referring C) concerning

 

35. I would be grateful … further information.

A) receiving B) to receive C) receive

 

36. Any help you can provide will be …

A) gratifying B) grateful C) appreciated

 

37. I regret to … you that I cannot attend the meeting.

A) say B) inform C) reply

 

38. Do not … to contact me if you have further questions.

A) avoid B) bother C) hesitate

 

39. I give your proposal my wholehearted …

A) approval B) sustenance C) approbation

 

40. I would appreciate your … attention to this matter.

A) prompt B) soon C) fast

 

 

V. Choose the correct form

 

41. The … must be intelligent and well-educated people.

A) editors-in-chief B) editor-in-chiefs C) editor-in-chief

 

42.  Her favourite flowers were …

A) forgets-me-not B) forget-me-not C) forget-me-nots

 

43. I've used many new and important … in my report.

A) datum B) data C) datas

 

44. About two … workers took part in the strike.

A) thousandes B) thousands C) thousand

 

45. This … is poorly studied.

A) phenomenon B) phenomenons C) phenomena

 

46. Look ! The gate … open!

A) is B) are C) was

 

47. I'm sure that the gates … been locked.

A) has B) have C) had

 

48. Billiards … an interesting game.

A) are B) is C)   were

 

49. Three days … long enough for a good holiday.

A) isn't B) aren't C)   weren't

 

50. She had a wonderful three-… holiday in July.

A) week B) weekes C)   weeks

 

 

VI. Fill the gaps with the correct word

 

51. We lost our … in the forest.

A) way B) wait C) weigh

 

52. Police described her attacker as a white … aged 25.

A) male B) mail C) nail

 

53. You are my best friend in the … wide world.

A) whole B) hole C) broad

 

54. Anti-age creams always … well.

A) cell B) sell C) make

 

55. Lucy sat down on the bottom …

A) stare B) stair C) stairs

 

56. Children under four travel half-…

A) fair B) spare C) fare

 

57. Johnson was the political … as the leader of the party.

A) heir B) air C) fair

 

58. Queen Victoria … from 1837 to 1901.

A) rain B) rained C) reigned

 

59. Her hair was … jet black.

A) die B) died C) dyed

 

60. He woke up with a temperature and a … throat.

A) saw B) sour C) sore

Ответы:

1 —A

11 —A

21 —C

31 —A

41 —A

51 —A

2 —B

12 —B

22 —B

32 —C

42 —C

52 —A

3 —A

13 —A

23 —A

33 —C

43 —B

53 —A

4 —B

14 —A

24 —B

34 —C

44 —C

54 —B

5 —C

15 —B

25 —A

35 —B

45 —A

55 —B

6 —B

16 —B

26 —B

36 —C

46 —A

56 —C

7 —B

17 —C

27 —C

37 —B

47 —B

57 —A

8 —C

18 —B

28 —C

38 —C

48 —B

58 —C

9 —C

19 —A

29 —A

39 —A

49 —A

59 —C

10 —C

20 —B

30 —C

40 —A

50 —A

60 —C

Внимание

Простая снежинка из бумаги

Объемная (3D) снежинка из бумаги

Петух из бумаги на 2017 год

Еще "British Bulldog"


2015 год


3 - 4 класс
5 - 6 класс
7 - 8 класс
9 - 11 класс


2014 год


3 - 4 класс
5 - 6 класс
7 - 8 класс
9 - 11 класс


2013 год


3 - 4 класс
5 - 6 класс
7 - 8 класс
9 - 11 класс


2012 год


3 - 4 класс
5 - 6 класс
7 - 8 класс
9 - 11 класс


2011 год


3 - 4 класс
5 - 6 класс
7 - 8 класс
9 - 11 класс


Еще "Русский медвежонок"


2015 год


Для учителя
2-3 класс
4-5 класс
6-7 класс
8-9 класс
10-11 класс



Еще "Кенгуру"


Кенгуру 2015


2 класс
3-4 класс
5-6 класс
7-8 класс
9-10 класс


Кенгуру 2015


4 класс (выпускникам)
9 класс (выпускникам)
11 класс (выпускникам)


Кенгуру 2014


2 класс
3 - 4 класс
5 - 6 класс
7 - 8 класс
9 - 10 класс


Кенгуру 2013


2 класс
3-4 класс
5-6 класс
7-8 класс
9-10 класс


2012 год


3 - 4 класс
5 - 6 класс
7 - 8 класс
9 - 10 класс


Еще "Золотое руно"


2016 год


3-4 класс
5-6 класс
7-8 класс
9-11 класс


2015 год


3-4 класс
5-6 класс
7-8 класс
9-11 класс


2014 год


3 - 4 класс
5 - 6 класс
7 - 8 класс
9 - 11 класс


2013 год


3 - 4 класс
5 - 6 класс
7 - 8 класс
9 - 11 класс



Комментарии:



Добавить комментарий:




Сосчитайте:
 




Меню сайта

Главная страница

Учебные материалы